Met een groepje spelen we met taal. De eerste week maken we een mindmap. Wat is je doel, heb je ideeën of voorkeuren? Wat doen we vandaag, wat wil je komende keren doen? Het levert kleurrijke ideeën op: poëzie, een schoolkrant maken, een blog schrijven, mijn boek afmaken. We wisselen uit over de mindmaps en maken een afspraak voor de volgende  keer.

  

We gebruiken verschillende vormen. Elfjes, dubbelelfjes, naamdichten, de verhaalslang, verhaaldobbelstenen. Soms lees ik iets voor ter inspiratie, zoals het boekje ‘Anders is leuk’ van Francine Oomen en een gedicht van Hans Andreus.

anders
kan niet
anders kan altijd
anders niemand is
anders

Andere keren kiezen we zelf een onderwerp, zoals Sinterklaas of pannenkoeken. Dat brengt ons bij deze clip van de pannenkoekenkoekenpan. Liedjes aanpassen! Dat kunnen we ook wel een keer doen.

pannenkoek
mijn aller
eerste pannenkoek die
at ik toen ik
12
was
Poedersuiker en stroop
Ananas en spek
Niemand vindt pannenkoeken vies
Niets is minder lekker
Een klontje boter
Nog een beetje warmer
Kaneel en kaas
Oooooo zo lekker
Echt wel
K

Linde maakte deze pantoum. ‘Het is niet dat ik zelf bang ben hoor, ik heb me gewoon ingeleefd in een bang meisje’

ik ben bang
ik ben ergens
ik zie alles maar ook niets
bang voor alles en niets tegelijk
 
Ik ben ergens
ergens, maar wat is ergens
bang voor alles en niets tegelijk
waarom, bang is niets, bang is alles
ik ben ergens
ik wil rennen
waarom, bang is niets, bang is alles
of toch?
 
ik wil rennen
er is geen weg
of toch?
overal is een weg
er is geen weg
ik zie alles maar ook niets
overal is een weg
ik ben bang
DSA
is leuk
Ik lig in
een deuk, heel vaak
DSA