Mmmmmm, als ik terugdenk aan deze dag denk ik meteen aan heerlijk eten.

Verast dat ik was toen hoorde dat er vluchtelingen op school waren! Ik had namelijk ook als idee om daar een keer een motie over in te dienen. Dus ik ging snel naar ze toe. Het waren twee vrouwen en een man. Ik en een ander meisje gingen met hun tafelvoetballen. Het is al best weer een tijdje geleden, dus eigenlijk weet ik niet goed meer wie er nou gewonnen had. We wisselden ook steeds met wie meedeed en in welk team. En precies zoals ik hoopte wilden ze ook wel iets voor ons koken. Ik, het andere meisje en de twee vrouwen gingen met Marieke naar de supermarkt.

Aangezien het een beetje moeilijk is om alle kruiden in verschillende talen te kennen, konden we niet de kruiden vinden die ze oorspronkelijk nodig hadden, dus gebruikte we een kant en klare kruidenmix (zonder overbodige toevoegingen natuurlijk) en we gingen snel aan de slag met koken. Voor zover ik nog weet was het iets met aardappels, doperwtjes, spitskool, wortels en rijst. Het was namelijk “Vegetarische rijst”. Het was echt de volle definitie en alle synoniemen van heerlijk.

Ik ging die dag ook nog eens door de kring. Het was bijzonder, want de vluchtelingen zeiden ook wat over mij en daardoor ging uiteindelijk de hele kring in het Engels. Ik moet bekennen dat ik niet goed ben in complimenten krijgen. Daarom ga ik hier verder niet op in.

Ik geloof dat ik ergens die dag dit naar mijn moeder heb gestuurd:
“De leukste ‘school’dag ooit” Maar eigenlijk begin ik nu te twijfelen en denk ik dat het nog wel een stuk vaker zo leuk gaat worden.

Kijkstudent