Al mijn lessen beginnen met de vraag: ‘Waar gaan we het over hebben vandaag? Wat willen jullie leren?’
Nadat ik de antwoorden op deze vragen heb geïnventariseerd, ga ik van start.

Gisteren tijdens de seksuele voorlichting met de een na jongste groep, verschoof het onderwerp (behandeld in het tv programma Dokter Corrie show) door vragen over zaadjes en eitjes van ‘piemols naar in je maan zijn’.

Een studente deelde al door lichamelijke veranderingen te gaan en vroeg zich af hoe het werkt met maandverband enzo. Ik liep naar het toilet en pakte maandverband en een tampon en vertelde ze hoe deze te gebruiken. Daarna keken we ook nog naar een instructiefilmpje over de mooncup. De studenten herkenden de drie gebruiksvoorwerpen van hun moeders en stelden vragen.

Tijdens Spaanse les, liet ik me wederom leiden door de leervragen en wensen van de studenten. Ze wilden een songtekst ontrafelen en daarna speelde we het moeilijke woordenspel. Zelfs de vraag over hoe lang de les gaat duren leg ik bij hen neer.

Vlak voor het afronden van de les, zei ik nog 1 ding: ‘Ik stuur jullie wat joywork via de whatsappgroep, maar denk eraan, dit mag je alleen maar doen als je echt zin hebt ermee bezig te zijn. Vanuit vreugde leer je dingen nou eenmaal makkelijker’.

Kijk uit naar vandaag en wat het contact met de studenten en collega’s me voor inzichten, vreugde of geraaktheid zal brengen.

Ahee!

Yashodara