Een bordspel spelen met studenten, wat is daar de meerwaarde van hoor ik je denken.

Voor mij begint onderwijs geven bij het creëren van een relatie met de student. En dat creëren gaat met de één vanzelf door een wederzijdse klik vanaf dag 1. Bij de ander ligt het initiatief alleen bij mij.

Uitleg…

Het mooie en bijna magische hieraan is dat het leven, of lees je liever DSA mij altijd minstens 1 uitgesproken kans geeft om dat connectie moment te realiseren.

Belangrijk hierbij is dat ik dat moment wel ‘pak’ of durf te pakken. Want zoals ik al zei, is dit met de studenten waar niet meteen een klik mee was. Dus kan ik soms een wat terugtrekkende impuls voelen, anders gezegd ik moet me dan even ergens overheen zetten. Bewust die stap zetten en uitreiken.

Met sommige studenten blijkt het spelen van een bordspel dè manier te zijn.

Ik ben heel dankbaar dat DSA connectieweken organiseert waarin daar extra tijd voor is. En…dat ik mijn momenten gepakt heb.

Resultaat is nog meer connectie met studenten.

Eerst connectie, dan correctie

Eerst connectie dan correctie is mijn motto. Zonder connectie hoef ik niemand aan te spreken op ongewenst gedrag. Wanneer we een relatie/connectie hebben, kan dat dus wel.

Zin in een spelletje?

Ahee!